Cees van der Hart

Organist

Organist

Cees van der Hart werd in 1974 geboren te Krabbendijke. Al vroeg bleek zijn belangstelling voor het orgel. Op 8-jarige leeftijd begon hij met zijn eerste orgellessen bij Jan van Koeveringe. Door zelfstudie, een luisterend oor en niet in de laatste plaats de ontvangen gave van het het orgelspelen, ontwikkelde hij zich verder tot de organist die hij nu is.

De eerste aanstelling als organist vond plaats op 14-jarige leeftijd toen hij organist werd van het meisjeskoor te Krabbendijke. Drie jaar later kreeg hij zijn vaste aanstelling als organist in de Ger. Gem. te Krabbendijke. Het begeleiden van de samenzang heeft ook zijn grote liefde. In 1996 werd een eerste CD met samenzang van Psalmen vanuit de Grote Kerk te Tholen opgenomen. In 2002 verscheen een CD met eigen koraalbewerkingen en wat literatuur, eveneens opgenomen in de Grote Kerk te Tholen.

In 2011 is een geluidsdrager verschenen met improvisaties en literatuur vanuit de Stefanuskerk te Hasselt en een CD met improvisaties over de Psalmen vanuit de Bovenkerk te Kampen. Van 2002 tot 2016 is Cees van der Hart vaste begeleider geweest bij mannenkoor Ethan uit Yerseke. Momenteel hij is sinds 2016 vaste begeleider bij mannenkoor Elim uit 's-Gravenpolder. Een koor wat onder leiding staat van Joost van Belzen. 

Ook is Cees van der Hart sinds 2010 als organist en componist verbonden aan het fluitensemble 'Chasifja' uit Krabbendijke, waarvan ondertussen ook al twee CD's zijn verschenen.

Cees van der Hart ziet het orgelspelen als een hobby. Naast wat literatuurspel improviseert hij het liefst over de psalmen en geestelijke liederen.