Cees van der Hart

Organist

Fluitensemble Chasifja

Voortvloeiend uit een eenmalig optreden met een groep fluitisten, is in mei 2010 ons fluitensemble ontstaan. Er bleek een behoefte te zijn aan een fluitensemble, waar dan ook meteen veel animo voor was. Zo is Fluitensemble ‘Chasifja’ ontstaan met max. zo’n 30 dwarsfluitisten. De naam 'Chasifja' is ontleend aan een naam uit de bijbel, die we kunnen terugvinden in Ezra 8 : 17. De betekenis is ‘zilver van Jehova’. Gezien de kleur en het edelmetaal waaruit de fluiten bestaan vonden we dit een mooie toepasselijke naam, waarvan we hopen dat het doel dan mag zijn: Soli Deo Gloria!

Het repertoire bestaat uit meestal meerstemmige bewerkingen van Psalmen en Geestelijke liederen, maar ook wel klassieke werkjes, zoals Mozart, Händel, Bach, enz.

Jaarlijks leveren de dames van het fluitensemble hun bijdrage aan diverse uitvoeringen en concerten. Ook zijn er ondertussen al twee eigen CD’s uitgegeven van ‘Chasifja’.

Het ensemble staat o.l.v. Jan Luteijn met als vaste begeleider Cees van der Hart.

Fluitensemble 'Chasifja'

Foto's Den Haag

De foto's hieronder en hiernaast zijn gemaakt tijdens onze CD-opname van Chasifja dl.3 in de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag.
Foto's Brielle

De foto's hieronder zijn gemaakt tijdens onze CD-opname van Chasifja dl.2 in de Grote of Cathherijnekerk te Brielle.

Foto's Wouw

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de CD-opname van Chasifja dl.1 in de Grote of Lambertuskerk te Wouw.

Foto's Wolphaartsdijk

Dit waren onze eerste foto's, gemaakt bij de Nicolauskerk te Wolphaartsdijk.